حذف تمام چربیها از رژیم غذایی، مصرف نوشابه و استفاده از نوشیدنیهای الکلی، سه اشتباه تغذیه ای که باعث پیری زودرس می شود، در این مطلب می خواهیم به بررسی سه اشتباهی بپردازیم که با انجام آن و رعایت نکردن آنها، دچار پیری زودرس خواهید شد. با ما همراه باشید.
محدود کردن چربیهای اشباع که تصور میشود کلسترول بد (LDL) را افزایش میدهند و به بیماریهای قلبی-عروقی منجر میشوند یک استراتژی هوشمندانه برای حفظ سلامتی است. اما اگر بهدنبال زندگی سالم در دوره سالمندی هستید، نباید از مصرف تمام چربیهای موجود در غذا چشمپوشی کنید.
چربیها نهتنها بدن شما را گرم نگه میدارند، بلکه برای تامین انرژی بدن، حمایت از رشد سلولی، محافظت از اندامها و کمک به جذب بعضی از مواد مغذی (از جمله ویتامینهای D ،E ،A و K) ضروری هستند. به گفتهی متخصصان، بعضی از چربیها، بهویژه یک نوع چربی غیراشباع بهنام اسید چرب امگا ۳، سلامت قلب را بهبود میبخشد.
امگا ۳ میتواند سطح تریگلیسیرید خون را کاهش و سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد که این امر به کاهش تجمع پلاک در شریانها و درنتیجه پیشگیری از حملهی قلبی و سکتهی مغزی کمک میکند. از سوی دیگر، مشخص شده است که پیروی از رژیم غذایی سرشار از امگا ۳ میتواند احتمال ابتلا به مشکلات شناختی، بیماریهای چشمی و بعضی از انواع سرطان را کاهش دهد.
راهی حل: غذاهای غنی از امگا ۳ را در رژیم غذایی خود بگنجانید. این اسید چرب مفید در بسیاری از غذاها از جمله ماهی سالمون، ساردین، دانهی بزرک، گردو و روغن کانولا یافت میشود.
نوشابههای شیرین نهتنها با آسیب رساندن به سلامت قلب از زندگی سالم در دوره سالمندی جلوگیری میکنند، بلکه ممکن است برای استخوانهای شما هم مضر باشند. نتایج به دست آمده از تحقیقات مختلف نشان داده است که زیادهروی در مصرف نوشابههای گازدار بهطور مستقیم با افزایش خطر شکستگی استخوان مرتبط است. این امر بهخصوص زمانی مشکلساز است که از نوشابه بهجای نوشیدنیهای لبنی مانند شیر که حاوی کلسیم است استفاده کنید.
راهی حل: برای اینکه در دوران سالمندی سالم باشید، لازم است مصرف نوشابه را محدود کنید و بهسراغ نوشیدنیهای سالمتری بروید که مواد مغذی ضروری برای سلامت استخوانها را فراهم میکنند، مانند آبمیوههای طبیعی و شیر غنی شده با ویتامین D.
مصرف الکل میتواند روند پیر شدن شما را تسریع کند و روی سلامتیتان تاثیر منفی بگذارد. استفاده از نوشیدنیهای الکلی با آسیب کبدی، اختلالات سیستم ایمنی و آسیب مغزی مرتبط است و خطر ابتلا به بعضی از انواع سرطان را افزایش میدهد. همچنین میتواند سایر بیماریها مانند پوکی استخوان، دیابت، فشار خون بالا، سکتهی مغزی، از دست دادن حافظه و اختلالات خلقی را تشدید کند. علاوه بر این، اکثر سالمندان داروهایی مصرف میکنند که ممکن است با الکل تداخل داشته باشند.
راهی حل: چنانچه الکل مینوشید، برای ترک آن اقدام کنید. اگر این کار برای شما مشکل است، از پزشک کمک بگیرید.